Wie bent u?
Keerpunt > XpertSuite > Apps gebruiken met twee-factor inlog

Apps gebruiken met twee-factor inlog

Alle accounts in XpertSuite kennen 2-factor beveiliging. Als tweede factor (naast het wachtwoord) wordt een SMS-code ondersteund.

Ook is het mogelijk om authenticatie-apps van derde partijen te gebruiken. Bekende apps die dit doen zijn de Google Authenticator, Microsoft Authenticator, Sophos Authenticator, LastPass, Authy en FreeOTP.

Gebruikers zullen voortaan altijd de mogelijkheid krijgen om alle 2-factor beveiligingsopties in te stellen bij hun account.

Vervolgens krijgt de gebruiker (met bovenstaande instellingen) bij eerstvolgende inlog de vraag om een app te koppelen aan zijn account.

Bij Google Authenticator werkt dit als volgt:

1. Klik op toevoegen van een nieuwe applicatie

2. Vervolgens kun je de weergegeven koppelingssleutel scannen of handmatig intypen

3. Bij het scannen gebruik je de camera van je telefoon om de QR-code in het scherm te scannen

4. Daarna is de app gekoppeld aan XpertSuite. Om dit voor XpertSuite ook te bevestigen typ je de getoonde 6 cijfers over in het veld in XpertSuite en klik op ‘Authenticatie app registreren’. Mocht je meerdere inlogaccounts in XpertSuite hebben: in de Google Authenticator app is onder de code te zien voor welke inlognaam deze code de tweede factor is.

5. Hierna is de koppeling in beide systemen gereed en kan er steeds na inloggen in het veld de 6 cijfers die de app weergeeft worden ingegeven om in te loggen nadat de inlognaam en het wachtwoord al succesvol zijn ingevoerd. Mocht de telefoon of app niet meer werken, dan kan altijd gewisseld worden naar een andere ingestelde tweede factor (of kan aan de beheerder een eenmalig token worden gevraagd).

Ook bestaande gebruikers kunnen de app gaan gebruiken. Gebruikers kunnen klikken op ‘instellingen’ en daar zelf de authenticatie-app activeren:

Volg ons op sociale media

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Scroll naar boven
© Keerpunt 2020