werkgever
Keerpunt > Werkgever > Duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid

Als werkgever wilt u het beste bedrijfsresultaat. De juiste mensen zijn daarbij de bepalende factor. Investeren in mensen zorgt voor minder verzuim, bevlogen personeel en een beter resultaat. Daarmee creëert u een zeker vooruitzicht voor iedereen.

Keerpunt heeft een groeiende rol als partner die proactief begeleidt bij vraagstukken over duurzame inzetbaarheid zoals ontwikkeling, gezondheid, werkplezier, bevlogenheid en preventie. We brengen de kansen en risico’s in kaart en vinden de oplossing die het beste bij uw bedrijf past. Verder geven we suggesties wie het beste kan helpen binnen de branche, het vakgebied of het specifieke vraagstuk en denken we mee met (externe) financieringsmogelijkheden.

 

Over duurzame inzetbaarheid

Werkgevers willen een optimaal bedrijfsresultaat. De juiste persoon op de juiste positie kan daarbij bepalend zijn. Investeren in medewerkers zorgt voor minder verzuim, meer betrokkenheid en een beter bedrijfsresultaat. Werkgevers kunnen zorgen dat medewerkers de verwachtingen waar maken, nu en in de toekomst. Dat is duurzame inzetbaarheid.

Voorbeelden waar werkgevers tegen aanlopen zijn medewerkers die de werkdruk niet meer aankunnen of gebrek aan motivatie om zichzelf te blijven ontwikkelen. Terwijl dit laatste door ontwikkelingen in de techniek en maatschappij juist nodig is. De vraag is hoe zij daartoe gemotiveerd moeten worden.

Werkgevers worden bovendien geconfronteerd met medewerkers van verschillende leeftijden. Langer doorwerken heeft impact. Soms gaat dit goed, maar niet altijd. Soms is het nodig mee te denken over de werk-privébalans van dertigers. Mag er bijvoorbeeld thuisgewerkt worden? Het heeft allemaal te maken met duurzame inzetbaarheid. Keerpunt helpt u als werkgever de juiste aanpak te kiezen. Daarmee ontzorgen we u en zorgen ervoor dat ook de medewerkers hun eigen verantwoordelijkheid nemen.

 

Wat kunnen wij bieden?

Wij geven u advies en begeleiding op maat. Afhankelijk van uw vraag zijn de volgende modules mogelijk:

Scans

  • wij maken voor u bedrijfsscans om te zien welke aspecten van duurzame inzetbaarheid u binnen uw organisatie kunt aanpakken
  • wij maken voor u een specifieke scan als u al weet wat het probleem binnen uw organisatie is

Adviesrapport

  • wij geven u praktische handvatten voor gezonder en vitaler personeel
  • wij ondersteunen bij verandermanagement (cultuur en leiderschap)
  • advies over flexibel personeel: omgaan met werkdruk, werkstress, verandering, benutten van talent
  • advies over mobiliteit, wat u kunt doen als een medewerker niet meer goed binnen de organisatie kan functioneren

Onze rapporten zijn uniek. U krijgt een duidelijk beeld van de benodigde interventies én suggesties welke partijen het beste zijn voor uw branche om dit probleem aan te pakken. Deze partijen worden door ons getoetst op kwaliteit en effectiviteit; er is voor ons geen financieel belang. In het rapport geven wij aan welke interventies worden vergoed vanuit de verzekeraar.

Volg ons op sociale media

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Scroll naar boven
© Keerpunt 2020