Wie bent u?
Keerpunt > Intermediair, Medewerker, Werkgever > Keerpunt uitstekende WGA begeleiding

"Keerpunt heeft een zeer duidelijke meerwaarde getoond bij het inroepen van extra deskundigheid tijdens mijn ziekte." - Jim

Keerpunt doet de begeleiding WGA (Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten) bij een grootzakelijke klant. . Medewerkers die twee jaar ziek zijn kunnen instromen in de WGA (Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten). De afspraak met afdeling Human Resource van deze klant is dat Keerpunt de begeleiding overneemt van de medewerkers die een WGA-uitkering ontvangen én uit dienst zijn.

Deel dit artikel Meer nieuwsberichten
“Keerpunt heeft een zeer duidelijke meerwaarde getoond bij het inroepen van extra deskundigheid tijdens mijn ziekte.” – Jim
Jim werkt ruim 20 jaar als ICT-specialist voor dit bedrijf. Hij is een techneut die álles weet van softwarebeveiliging. Als bij hem een levensbedreigende aandoening wordt geconstateerd en hij langdurig ziek thuisblijft, valt hij in de WGA-regeling. Jammer genoeg zijn de behandelaren in de medische rapportage over Jim te weinig specifiek. UWV denkt hierdoor dat de ICT ‘er op korte termijn weer aan het werk kan. Daarom móét de ernstig zieke Jim voldoen aan de re-integratieverplichtingen vanuit de WIA (Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen). Doet hij dat niet, dan wordt hij gekort op zijn uitkering.
Ernstig ziek, maar toch meldingsplicht volgens UWV. De re-integratiespecialist van Keerpunt maakt er werk van.
Terwijl Jim bezig is met zware therapieën, gericht op het voorkomen dat zijn aandoening nog erger wordt, ontvangt hij allerlei berichten van UWV die totaal niet aansluiten bij zijn situatie.
Re-integratiespecialist van Keerpunt: “Als het niet kan zoals het moet, dan moet het zoals het kan.”
Eelco, re-integratiespecialist (RIS) van Keerpunt én WGA-specialist, verdiept zich in deze zaak. Hij vindt dat Jim een IVA-uitkering (Inkomensvoorziening Volledige Arbeidsongeschiktheid) moet krijgen. In overleg met Jim schakelt hij het expertisebureau Icara in om de onderbouwing van de duurzame arbeidsongeschiktheid van Jim op papier te krijgen. Na onderzoeken concludeert ook Icara dat Jim volledig en duurzaam arbeidsongeschikt is. Er wordt een herbeoordeling bij UWV aangevraagd. Eelco regelt dat Jim tijdens het belangrijke gesprek met de verzekeringsarts, begeleid wordt door een onafhankelijk persoon. Dit om het gesprek in juiste banen te leiden. Jim ondergaat opnieuw een uitgebreide test en keuring. Eelco rapporteert, onderbouwt, belt, regelt en ondersteunt Jim. Een intense en emotionele periode die, met name van Jim, maar ook van re-integratiespecialist Eelco veel energie, geduld, begrip, flexibiliteit en vertrouwen vergt. Gelukkig wordt hun doorzettingsvermogen beloond en krijgt Jim eindelijk een IVA-uitkering.
“Dank voor jullie professionele ondersteuning bij mijn UWV-dossier.” – Jim  
Dit verhaal is waargebeurd. De namen en sommige details zijn om privacy-redenen gefingeerd.

Deel dit artikel
Volg ons op sociale media

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Scroll naar boven
© Keerpunt 2020