medewerker
Keerpunt > Medewerker > Duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid

Werkgevers streven naar het beste bedrijfsresultaat. De juiste mensen zijn daarbij de bepalende factor. Investeren in mensen zorgt voor minder verzuim, bevlogen personeel en beter resultaat. Hiermee wordt een zeker vooruitzicht gecreëerd voor iedereen.

Keerpunt en duurzame inzetbaarheid

Waarom kiezen werkgevers voor duurzame inzetbaarheid?

Te hoge werkdruk, stressvolle situaties, een gebrek aan motivatie en geen kansen op ontwikkeling, zijn problemen op de werkvloer waar medewerkers vandaag de dag tegenaan lopen. Dit in combinatie met het feit dat we tot een steeds hogere leeftijd door moeten werken, kunnen zorgen voor onvrede en in sommige gevallen zelfs reden worden van verzuim. Daarom kiezen werkgevers er steeds vaker voor om te investeren in duurzame inzetbaarheid. Door medewerkers op posities te plaatsen waar hun talenten goed naar voren komen, door te luisteren naar hun wensen en door in ze te investeren, blijven werkgevers verzuim een stap voor. Daarnaast kunnen ze rekenen op bevlogen en gemotiveerd personeel, resulterend in goede bedrijfsresultaten. Door te investeren in duurzame inzetbaarheid wordt dus een zeker vooruitzicht gecreëerd voor zowel de medewerker als de werkgever.

 

Wat heeft Keerpunt te bieden?

Keerpunt helpt uw werkgever met advies en begeleiding op het gebied van duurzame inzetbaarheid. Afhankelijk van de situatie voeren we scans uit en maken we een adviesrapport. Aan de hand daarvan stellen we een interventie voor om eventuele problemen of uitdagingen aan te pakken, met als doel een fijne en duurzame werkomgeving te creëren voor u als medewerker. Onze scans en adviesrapporten bestaan uit de volgende onderdelen:

Scans

  • Een bedrijfsscan om te achterhalen welke aspecten van duurzame inzetbaarheid binnen een organisatie aangepakt kunnen worden.
  • Een specifieke scan voor organisaties die zelf een probleem aandragen.

Adviesrapport

  • Praktische handvatten voor gezonder en vitaler personeel.
  • Ondersteuning bij verandermanagement (cultuur en leiderschap).
  • Advies over flexibel personeel: omgaan met werkdruk, werkstress, verandering en het benutten van talent.
  • Advies over mobiliteit: wat werkgevers kunnen doen als medewerkers niet goed meer functioneren binnen de organisatie.

 

Hebt u nog vragen?

Bel ons: 035-625 31 53

Mail ons: info@keerpunt.nl

Volg ons op sociale media

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Scroll naar boven
© Keerpunt 2020