medewerker
Keerpunt > Medewerker

Keerpunt voor u als Medewerker

De informatie die relevant is voor u, op één pagina.

Mijn re-integratie proces, wat staat me te wachten?

In de wet staat precies omschreven hoe u samen met uw werkgever aan uw re-integratie werkt. Een re-integratiespecialist van Keerpunt begeleidt u en uw werkgever hierbij.

Lees meer

Grip op uw re-integratie

Zowel u als uw werkgever moeten een aantal taken uitvoeren met betrekking tot uw re-integratie. Wij zetten deze voor u op een rijtje en leggen uit hoe Keerpunt u helpt.

Lees meer

Keerpunt staat voor u klaar

Als u langere tijd niet hebt kunnen werken, helpt de re-integratiespecialist van Keerpunt u om, als dat kan, om weer aan het werk te gaan. Dit doen we door aan de hand van uw wensen en mogelijkheden een persoonlijk re-integratieplan te maken.

Lees meer

Uw rechten en plichten

Zowel u als uw werkgever moeten zich inspannen voor uw re-integratie. In de Wet verbetering poortwachter is vastgelegd wat de rechten en plichten van u en uw werkgever zijn. Wij zetten ze voor u op een rijtje.

Lees meer

Benieuwd wat Keerpunt voor u kan betekenen?

 

Onze diensten

Brochure Wij zijn Keerpunt

In deze brochure vind u informatie over onze diensten.

Download pdf

Schrijf in voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Door hier uw e-mailadres achter te laten, ontvangt u informatie over het laatste nieuws rondom Keerpunt, verzuim, re-integratie en wetgeving.

Wat maakt Keerpunt uniek?

Keerpunt helpt, begeleidt, adviseert en traint. Dit doen we proactief, persoonlijk en altijd gemotiveerd vanuit ons positieve mensbeeld.

 

Waarmee kan Keerpunt u van dienst zijn?

Heeft u een vraag of opmerking? De medewerkers van Keerpunt helpen u graag. Bekijk onze veelgestelde vragen of neem gerust contact met ons op.

Neem contact op
 • U geeft ons gemiddeld een 8,3 voor onze dienstverlening. Onze deskundige medewerkers en het persoonlijk contact zorgen voor hoge kwaliteit van dienstverlening en hoge klanttevredenheid.
 • Sinds 1999 hebben we ervaring op het gebied van werk en verzuim. En zijn we door onze jarenlange ervaring in staat u optimaal te helpen.
 • Keerpunt is sterk in de samenwerking met de werkgevers, de verzekeraars a.s.r. en Nationale- Nederlanden, de verschillende intermediairs en volmachten en het externe artsennetwerk.

Wat zeggen anderen over ons?

Meerdere medewerkers aan het woord:

“Duidelijkheid in gesprekken en betrokkenheid. Vast persoon die overigens heel vriendelijk professioneel is.”
“Wat mij aansprak was het oprechte luisterende oor. Ik werd gehoord, ik als persoon. Dat was een geweldige ervaring. Dank!”
“Er wordt goed geluisterd naar wat ik zeg en meegedacht in relevante oplossingen. Er wordt niet vanuit gegaan dat iedereen hetzelfde is en denkt.”
“Persoonlijke benadering, fijne en snelle communicatie met de re-integratiespecialist. Ik voelde me erg begrepen.”
“Menselijke benadering.”

Veelgestelde vragen

Wat houdt een goed Arbo- en verzuimbeleid in?

In de Arbowet is vastgelegd dat een werkgever zich minimaal deskundig moet laten ondersteunen bij de volgende vier taken:

 1. Ziekteverzuimbegeleiding en het voorkomen van ziekteverzuim;
 2. Periodiek arbeidsgezondheidskundige onderzoeken (PAGO);
 3. Uitvoeren en opstellen van de Risico-inventarisatie & Evaluatie (RI&E);
 4. Aanstellingskeuringen.
Wat zijn de WGA rechten & plichten van de werknemer?

Vanaf het moment dat u een WIA aanvraag bij UWV doet en besloten wordt dat u recht heeft op een WGA-uitkering heeft u een aantal rechten en plichten.
Een WGA-uitkering is een tijdelijk inkomen. U bent verplicht om te zorgen dat u weer eigen inkomsten krijgt. Daarom moet u werken aan uw herstel en voorkomen dat u (nog meer) arbeidsongeschikt raakt. Keerpunt helpt u om te voldoen aan alle plichten die de wet u voorschrijft. Deze plichten zijn er onder andere op gericht om te kunnen bepalen of u recht heeft/ houdt op een uitkering, hoe hoog uw uitkering wordt en hoelang u deze krijgt.

Wat mag u verwachten?

 • Dat betrokken partijen vertrouwelijk omgaan met uw privacy en persoonsgegevens (bijvoorbeeld UWV, Keerpunt, verzekeraar en (ex-)werkgever)
 • Als u een WGA-uitkering heeft kunt u gesprekken hebben met de verzekeringsarts en arbeidsdeskundige. Als u het prettig vindt, kunt u iemand meenemen naar het gesprek
 • Begeleiding bij uw re-integratie

Wat wordt van u verwacht?

 • Geef de juiste informatie over uzelf en uw situatie
 • Geef wijzigingen tijdig door tijdens uw WGA uitkering
  • Geef al uw (vrijwilligers)werk door
  • Geef uw vakantie of verblijf buiten Nederland door
 • Houd contact met uw vaste contactpersoon bij Keerpunt en reageer op contactverzoeken
 • Werk aan uw herstel
  • Laat u medisch behandelen en volg aanwijzingen van een arts op
  • Voorkom dat u (nog meer) arbeidsongeschikt raakt
  • Werk mee aan uw re-integratie
  • Zoek en behoud passend werk
 • Werk mee aan onderzoek. Dit kan een onderzoek zijn door een verzekeringsarts of arbeidsdeskundige van UWV. Maar het kan ook een arts of specialist zijn van buiten UWV.
 • Zorg voor een geldig identiteitsbewijs als u een afspraak bij UWV heeft
 • Bewaar papieren van uw uitkering

Houdt u zich niet aan uw plichten? Dan krijgt u tijdelijk minder of geen uitkering en/ of een boete. Als u te veel uitkering heeft ontvangen, moet u dat bedrag terugbetalen.

Indien uw werkgever eigenrisicodrager is en u niet door UWV, maar door uw werkgever, of de dienstverlener van uw werkgever ondersteund wordt bij uw re-integratie, gelden deze regels ook.

Meer info te vinden op de website van UWV.

 

Wat is er verandert met de invoering van de wet BeZaVa (Beperking Ziekteverzuim en Arbeidsongeschiktheid Vangnetters)?

In de wet BeZaVa is geregeld dat werkgevers ook de kosten dragen van de Ziektewetuitkering en de WGA-uitkering van medewerkers die ziek uit dienst gaan. Daarnaast is de werkgever verantwoordelijk voor de re-integratie van deze zieke ex-medewerkers naar passend werk.

Hoe zorgt Keerpunt ervoor dat een medewerker duurzaam re-integreert?

Keerpunt gaat zorgvuldig om met de balans tussen de belangen van de werkgever, medewerker en verzekeraar om te komen tot duurzame re-integratie. Om dit te realiseren kijkt Keerpunt verder dan alleen naar gezondheid of dreigend verzuim.

Hoe lang duurt de Ziektewetuitkering?

De Ziektewetuitkering duurt maximaal twee jaar.


Bekijk alle vragen

Uw vraag nog niet beantwoord?

We zijn trots op onze klanten

Volg ons op sociale media

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Scroll naar boven
© Keerpunt 2019