medewerker
Keerpunt > Medewerker

Keerpunt voor u als Medewerker

De informatie die relevant is voor u, op één pagina.

Mijn re-integratie proces, wat staat me te wachten?

In de wet staat precies omschreven hoe u samen met uw werkgever aan uw re-integratie werkt. Een re-integratiespecialist van Keerpunt begeleidt u en uw werkgever hierbij.

Lees meer

Grip op uw re-integratie

Zowel u als uw werkgever moeten een aantal taken uitvoeren met betrekking tot uw re-integratie. Wij zetten deze voor u op een rijtje en leggen uit hoe Keerpunt u helpt.

Lees meer

Keerpunt staat voor u klaar

Als u langere tijd niet hebt kunnen werken, helpt de re-integratiespecialist van Keerpunt u om, als dat kan, om weer aan het werk te gaan. Dit doen we door aan de hand van uw wensen en mogelijkheden een persoonlijk re-integratieplan te maken.

Lees meer

Uw rechten en plichten

Zowel u als uw werkgever moeten zich inspannen voor uw re-integratie. In de Wet verbetering poortwachter is vastgelegd wat de rechten en plichten van u en uw werkgever zijn. Wij zetten ze voor u op een rijtje.

Lees meer

Benieuwd wat Keerpunt voor u kan betekenen?

 

Onze diensten

Brochure Wij zijn Keerpunt

In deze brochure vind u informatie over onze diensten.

Download pdf

Schrijf in voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Door hier uw e-mailadres achter te laten, ontvangt u informatie over het laatste nieuws rondom Keerpunt, verzuim, re-integratie en wetgeving.

Wat maakt Keerpunt uniek?

Keerpunt helpt, begeleidt, adviseert en traint. Dit doen we proactief, persoonlijk en altijd gemotiveerd vanuit ons positieve mensbeeld.

 

Waarmee kan Keerpunt u van dienst zijn?

Heeft u een vraag of opmerking? De medewerkers van Keerpunt helpen u graag. Bekijk onze veelgestelde vragen of neem gerust contact met ons op.

Neem contact op
  • U geeft ons gemiddeld een 8,3 voor onze dienstverlening. Onze deskundige medewerkers en het persoonlijk contact zorgen voor hoge kwaliteit van dienstverlening en hoge klanttevredenheid.
  • Sinds 1999 hebben we ervaring op het gebied van werk en verzuim. En zijn we door onze jarenlange ervaring in staat u optimaal te helpen.
  • Keerpunt is sterk in de samenwerking met de werkgevers, de verzekeraars a.s.r. en Nationale- Nederlanden, de verschillende intermediairs en volmachten en het externe artsennetwerk.

Wat zeggen anderen over ons?

Meerdere medewerkers aan het woord:

“Er wordt goed geluisterd naar wat ik zeg en meegedacht in relevante oplossingen. Er wordt niet vanuit gegaan dat iedereen hetzelfde is en denkt.”
“Persoonlijke benadering, fijne en snelle communicatie met de re-integratiespecialist. Ik voelde me erg begrepen.”
“Menselijke benadering.”
“Duidelijkheid in gesprekken en betrokkenheid. Vast persoon die overigens heel vriendelijk professioneel is.”
“Wat mij aansprak was het oprechte luisterende oor. Ik werd gehoord, ik als persoon. Dat was een geweldige ervaring. Dank!”

Veelgestelde vragen

Wat is arbodienstverlening?

Arbodienstverlening komt voort uit de Arbeidsomstandighedenwet (Arbowet). In die wet staat dat een werkgever verantwoordelijk is voor een goed verzuim- en arbeidsomstandighedenbeleid. Arbodienstverlening is dienstverlening die erop gericht is om dat beleid voor de werkgever vorm te geven.

Wat is vervroegde IVA?

Normaal gesproken kan een werknemer pas na 2 jaar ziekte een WIA aanvraag doen. Met een vervroegde WIA aanvraag doe je eerder een beroep op de IVA-uitkering. Deze aanvraag kan door werknemer gedaan worden als werknemer minimaal 3 weken ziek is tot uiterlijk 68 weken verzuim. De vervroegde IVA wordt alleen toegekend wanneer er sprake is van een medisch stabiele of verslechterende situatie. Als er nog (een geringe) kans is op herstel, dan is een vervroegde IVA niet mogelijk.

Voordeel voor werkgevers is dat de IVA-uitkering in mindering gebracht kan worden op de loondoorbetalingsverplichting die gedurende 2 jaar geldt. Werknemer krijgt, bij een gelijkblijvende medische situatie, tot AOW-gerechtigde leeftijd 75% van het laatst verdiende loon. Daarnaast hebben werkgever en werknemer geen re-integratieverplichtingen.

 

Hoe ziet de WGA begeleiding bij Keerpunt eruit?

Keerpunt biedt praktische ondersteuning en advies aan werkgevers over hoe zij het beste kunnen handelen als eigenrisicodrager WGA. Onze begeleiding richt zich met name op het voorkomen van de WGA-instroom en het bevorderen van de WGA-uitstroom. De experts van Keerpunt beschikken over ruime kennis en ervaring om (complexe) zaken tot een positief resultaat te leiden. Iedere situatie met een strategie op maat. Onze experts controleren elke beschikking, waarna een bezwaarprocedure gestart kan worden. Dit doen wij voor medewerkers met een vast én een tijdelijk dienstverband.

Jaarlijkse controle

Alle zaken met een lopende WGA-uitkering of risico op een WGA-uitkering in de toekomst worden minsten één keer per jaar gecontroleerd. Er wordt dan gekeken of de laatste beschikking nog passend is. Mogelijk is de belastbaarheid te beïnvloeden of is een herbeoordeling aan de orde. Als dat zo is starten onze experts passende vervolgacties op al dan niet uitgevoerd door gespecialiseerde partners. Denk bijvoorbeeld aan ondersteuning bij terugkeer naar werk, (multidisciplinaire) programma’s ter verhoging van de belastbaarheid of expertiseonderzoeken.

 

Hoe lang duurt de Ziektewetuitkering?

De Ziektewetuitkering duurt maximaal twee jaar.

Hoe kan een werkgever de verplichte ondersteuning organiseren?

Werkgevers kunnen de verplichtingen vanuit de Arbowet op twee manieren invullen. Ze kunnen alle benodigde dienstverlening inkopen bij één partij; een gecertificeerde arbodienst. Deze kan alle wettelijk verplichte deskundigen leveren om de werkgever en de medewerkers te ondersteunen. Vaak kan een arbodienst daarnaast andere professionals leveren zoals bijvoorbeeld fysiotherapeuten, bedrijfsmaatschappelijk werkers, arbeidsdeskundigen of verpleegkundigen.

Een werkgever kan er ook voor kiezen om zelf de verschillende deskundigen of diensten te contracteren. Hij kiest dan zelf hoe hij dit intern organiseert. Hierbij is de hulp van in ieder geval één bedrijfsarts die de wettelijke Arbo-taken uitvoert verplicht.


Bekijk alle vragen

Uw vraag nog niet beantwoord?

We zijn trots op onze klanten

Volg ons op sociale media

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Scroll naar boven
© Keerpunt 2019