Inloggen XpertSuite met 2-factor beveiliging

XpertSuite is ons het verzuimsysteem. Werkgevers houden hierin bij wie van hun medewerkers ziek is. Zo kunnen wij hun snel, gemakkelijk en AVG proof helpen. Hieronder omschrijven we hoe u kunt inloggen en beschrijven we het de 2-factor beveiliging die u daarvoor moet doorlopen.

Lees verder
Twee factor inlog

Wij willen graag dat uw gegevens en die van uw medewerker veilig zijn. Daarom maakt XpertSuite gebruik van een 2-factor beveiliging. U maakt logt dan niet alleen in met uw gebruikersnaam en wachtwoord, maar gebruikt ook een tweede manier om aan te tonen dat u de juiste persoon bent om bij de gegevens te komen. Als tweede factor wordt een SMS-code naar uw mobile nummer ondersteund of een authenticatie-app.

Een authenticatie-apps is een app van derde partijen, bijvoorbeeld Google Authenticator, Microsoft Authenticator, Sophos Authenticator, LastPass, Authy en FreeOTP.

U krijgt bij eerstvolgende inlog de vraag om een authenticatie-app te koppelen aan uw account.

Bij Google Authenticator werkt dit als volgt:

1. Klik op toevoegen van een nieuwe applicatie

2. Vervolgens kunt u de weergegeven koppelingssleutel scannen of handmatig intypen

3. Bij het scannen gebruikt u de camera van uw mobiel telefoon om de QR-code in het scherm te scannen

4. Daarna is de app gekoppeld aan XpertSuite. Om dit voor XpertSuite ook te bevestigen typt u de getoonde 6 cijfers over in het veld in XpertSuite en klik op ‘Authenticatie app registreren’. Mocht u meerdere inlogaccounts in XpertSuite hebben: in de Google Authenticator app is onder de code te zien voor welke inlognaam deze code de tweede factor is.

5. Hierna is de koppeling tussen XpertSuite en Google Authenticator gereed. Bij het loggen kunt u nu eerst uw gebruikersnaam en wachtwoord invoeren en daarna de 6 cijfers die de app weergeeft invoeren. Mocht uw telefoon of app niet meer werken, dan kunt u altijd wisselen naar een andere ingestelde tweede factor, of kunt u bij ons een éénmalig token aanvragen.

Als u Google Authenticator al gebruikt kunt u klikken op ‘instellingen’ en daar de authenticatie voor XpertSuite activeren:

Mocht het, na het doorlopen van deze stappen, niet lukken om in te loggen? Dan kunt u met ons contact opnemen en helpen wij u graag verder.

Wij gebruiken cookies
We gebruiken cookies om u de beste ervaring te bieden op onze website. Onder ‘instellingen wijzigingen' leest u meer over welke cookies wij gebruiken. Wilt u weten hoe Keerpunt in haar dienstverlening omgaat met persoonsgegevens van werknemers en werkgevers, lees dan ons Privacy Statement.
Noodzakelijke & functionele cookies
Wij plaatsen noodzakelijke cookies om te zorgen dat basisfuncties van onze website goed werken. Functionele cookies zorgen ervoor dat u de website op de juiste manier kan bekijken en gebruiken. Ze onthouden bijvoorbeeld welk product u wilt bestellen en uw voorkeursinstellingen zoals taal. Deze cookies hebben zeer weinig invloed op uw privacy en plaatsen wij daarom altijd.
Ingeschakeld Uitgeschakeld
Analytische cookies
Analytische cookies zoals Google Analytics en Google Tag Manager meten het website bezoek en helpen ons om de website te verbeteren. Deze gegevens worden anoniem verzameld en hebben weinig invloed op uw privacy.
Ingeschakeld Uitgeschakeld
Marketing cookies
Marketing cookies (zoals LinkedIn, Twitter, Facebook en Pardot) worden gebruikt om te zien hoe u onze website gebruikt en op basis daarvan relevante of gepersonaliseerde advertenties te tonen op onder andere social media. Ze zorgen er ook voor dat u een advertentie niet te vaak te zien krijgt. Ook gebruiken we deze cookies om voorkeuren te onthouden als u bijvoorbeeld eerder een formulier ingevuld hebt en later terugkomt op onze website.