Wie bent u?
Keerpunt > Kosten Besparend

Kosten Besparend

Als verzuim langer duurt dan een griepje, lopen de kosten al snel op. Is er sprake van écht langdurig verzuim en komt de medewerker in de WGA terecht, dan kan een werkgever tot wel 12 jaar lang met kosten geconfronteerd worden. Keerpunt is bewezen effectiever in het voorkomen dat medewerkers in de WGA terecht komen.

Bewezen effectiever

Keerpunt is bewezen effectiever in het voorkomen dat medewerkers in de WGA terecht komen. Uit onafhankelijk onderzoek blijkt namelijk dat Keerpunt hierin 59% succesvoller is dan UWV. Landelijk gezien zijn per 1000 medewerkers zo’n 40 tot 50 ziek. Voor Keerpunt zijn dit er gemiddeld 30. Dit is een besparing van € 2000 tot 5000 per dag op 1000 medewerkers. Na 42 weken zijn er landelijk gezien nog 17 medewerkers ziek, terwijl dat er 12 bij Keerpunt zijn.

Keerpunt beperkt dus de kosten door:

  • Minder langdurig verzuim
  • Meer capaciteit op de werkvloer
  • Minder inhuur van externen

 

Zelf grip op verzuim

Het kan daarom lonen om zelf eigenrisicodrager voor de WGA te worden en verzekerd te zijn voor deze kosten. Keerpunt werkt voor werkgevers die zelf grip willen hebben op verzuim. Al tijdens de verzuimperiode worden acties ondernomen om de instroom in de Ziektewet en WGA te voorkomen en de medewerker duurzaam te re-integreren. Vroeg beginnen met re-integratieactiviteiten is een belangrijke verklaring voor het succes. Daarnaast werkt Keerpunt bij het inzetten van interventies samen met de beste providers uit de markt. Met de juiste inzet van interventies versnellen we de duurzame re-integratie van de medewerker en beperken we de financiële gevolgen van verzuim.

Erwin Lots, directeur Keerpunt: “Uit het onderzoek blijkt glashelder dat bedrijven hun WGA-instroom aanzienlijk kunnen verlagen door als WGA eigen risicodrager goede partners te zoeken. Dit bewijst de toegevoegde waarde van particuliere reïntegratiebedrijven zoals Keerpunt.”

Volg ons op sociale media

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Scroll naar boven
© Keerpunt 2020