Wie bent u?
Keerpunt > Nieuws > Arbodiensten > Het werk van Arjen Vonk

Het werk van Arjen Vonk

23 januari 2020

In “Het werk van …”  leggen we een medewerker van Keerpunt een aantal werk gerelateerde vragen voor. Arjen Vonk zou in eerste instantie een jaar aan de slag gaan als manager Business Solutions. Inmiddels zijn we bijna vijf jaar verder en werkt hij nog steeds bij Keerpunt, nu als Manager Arbodienstverlening.

Deel dit artikel Meer nieuwsberichten

Wat wilde je vroeger worden?

“Piloot of rechter. Piloot kon niet vanwege mijn bril. En rechter viel af toen ik op de middelbare school merkte dat mijn rechtvaardigheidsgevoel en de rechtspraak niet veel met elkaar te maken hebben.”

Wat heb je gestudeerd?

“Bedrijfskunde in Rotterdam. Ik ben een nieuwsgierige generalist en daar past deze studie bij.”

Wat sprak je het meest aan?

“Docenten die praktijkverhalen vertelden uit het bedrijfsleven. Een presentatie uit de praktijk van de oud-topman van Unilever heeft vaak meer impact dan een college van een docent die veelal in de theorie blijft hangen.”

Wat ben je na je studie gaan doen?

“Ik heb een management-traineeship gevolgd bij de SFB-groep, het Sociaal Fonds voor de Bouwnijverheid. Daarna ben ik bij SFB-dochter ArboDuo aan de slag gegaan en was ik als Manager Centrale Staf verantwoordelijk voor het opbouwen van een eigen hoofdkantoor en ondersteunende afdelingen bij de verzelfstandiging. Daar heb ik zeven jaar als regiomanager gewerkt. ArboDuo groeide in een krimpende markt en na verloop van tijd zochten we een andere partij om sterk genoeg te blijven binnen de consoliderende arbo-sector. Dat werd ArboNed. Binnen ArboNed heb ik bijna vier jaar als divisiedirecteur verzuim gewerkt.”

Hoe kwam je bij Keerpunt?

“Via Jolande Dirkx, zij werkt als directeur bij Keerpunt en ik kende haar nog uit het verleden. Zij heeft mij overgehaald om – in principe voor een jaar – manager Business Solutions te worden. Nu zijn we bijna vijf jaar verder en werk ik nog steeds bij Keerpunt, inmiddels als Manager Arbodienstverlening.”

Waarom ben je langer gebleven?

“Vooral vanwege inhoudelijke uitdagingen en de concrete vraag van een fijne groep collega’s om langer te blijven.”

Zou je iets veranderen als jij op de directiestoel zat?

“Bij Keerpunt zoeken we soms nog te veel naar een consensus, terwijl we prima kunnen vertrouwen op een klein clubje slimme mensen. Het gaat steeds beter en dat moet ook, want dan groeit de daadkracht en worden besluiten effectiever en sneller. En slimme mensen hebben we hier genoeg!”

Is er een quote die je aanspreekt?

“Opportunities multiply as they are seized”, van Sun Tzu. Hij schreef The Art of War in de 5e eeuw voor Chr. Het boekje bevat wijsheden over oorlogsvoering, met veel citaten die ook in onze tijd goede adviezen zijn voor het (bedrijfs)leven.”Deel dit artikel
Volg ons op sociale media

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Scroll naar boven
© Keerpunt 2020