Wie bent u?
Keerpunt > Nieuws > Arbodiensten > Casemanagement voor werkgevers

Casemanagement voor werkgevers

15 oktober 2019

Begeleiden van uw zieke werknemer kost veel tijd. Tijd die u misschien niet heeft, omdat u die moet investeren in het vinden en inwerken van vervanging. Met casemanagement voor werkgevers neemt Keerpunt deze verzuimbegeleiding graag van u over. Zo kunt u zich richten op de voortgang van uw bedrijf.

Deel dit artikel Meer nieuwsberichten

Wat is een casemanager?

Duurt de arbeidsongeschiktheid van uw werknemer langer dan zes tot acht weken? Dan helpt een van onze ervaren casemanagers u graag verder. Deze persoon is gespecialiseerd in re-integratie en zorgt ervoor dat u zich houdt aan alle stappen van de Wet verbetering poortwachter. Ook is uw casemanager altijd op de hoogte van de ontwikkelingen binnen alle verzuimdossiers van uw bedrijf.

De taken van een casemanager

Onze casemanagers werken niet volgens een standaardproces. Vanwege onze persoonlijke aanpak, kijken onze mensen naar de specifieke situatie van u en uw werknemer. Wij begeleiden u beiden niet alleen om de juiste en wettelijk verplichte stappen te zetten; wij zoeken naar duurzame oplossingen. Samen met de bedrijfsarts bepaalt de casemanager wat uw werknemer kan doen om zo snel mogelijk weer aan het werk te kunnen.

Casemanager bij verzuim

U wilt graag dat u werknemer zich snel weer beter voelt. De proactieve begeleiding van onze casemanagers helpt daarbij. Hierdoor re-integreren uw werknemers sneller en duurzamer. Uw persoonlijke casemanager denkt met u mee en houdt rekening met de beste oplossing voor nu én in de toekomst. Want door nu al aan later te denken, verhoogt u de bewustwording en de betrokkenheid van uw werknemers. Dit draagt bij aan een duurzame re-integratie.

Casemanager bemiddelt bij behandelingen

Misschien heeft uw werknemer behandelingen nodig om weer beter te worden. Bijvoorbeeld door een psycholoog of fysiotherapeut. Dan helpen wij hem graag op weg naar herstel. Onze casemanagers staan in contact met de beste dienstverleners, waardoor uw werknemer vaak binnen tien dagen wordt geholpen. Daarnaast vergoeden verzekeraars vaak (deels) de trajecten die wij aanraden om de re-integratie van uw werknemer te versnellen.

Casemanagement en re-integratie door Keerpunt verlaagt WGA-instroom

Kiest u voor arbodienstverlening bij Keerpunt? Dan verlaagt u het risico op WGA-instroom gemiddeld met 47%. Tijdens de verzuimperiode doen wij ons best om de kans op instroom in de Ziektewet en WGA te zo veel mogelijk te verkleinen en helpen wij uw werknemer duurzaam te re-integreren. Dit doen wij met een risicoscan, gevolgd door re-integratiebegeleiding op maat. Komt uw werknemer toch in de WGA terecht? Dan helpen wij u bij het verkleinen van de van de financiële gevolgen. Wij begeleiden u en uw werknemer bij de re-integratie, het benutten van de restverdiencapaciteit en het bevorderen van WGA-uitstroom. Ook ondersteunen we u bij bezwaar- en beroepsprocedures en bij de aanvraag van een herbeoordeling bij UWV.

[1] Re-integratie door Keerpunt. Effectiviteit bij het voorkomen van WGA-instroom en de ervaringen van werkgevers, Panteia (2016)Deel dit artikel
Volg ons op sociale media

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Scroll naar boven
© Keerpunt 2020