Wie bent u?
Keerpunt > Nieuws > Het werk van > Het werk van Ajoeb Abdul

Het werk van Ajoeb Abdul

4 juni 2019

In “Het werk van …”  leggen we een medewerker van Keerpunt een aantal werk gerelateerde vragen voor. Ajoeb Abdul is de eerste bedrijfsarts die voor de medische unit is aangenomen.

Deel dit artikel Meer nieuwsberichten

Wat wilde je vroeger worden?

“Voetballer! Ik heb mijn hele leven gevoetbald, van de junioren tot de veteranen, maar profvoetballer zat er helaas niet in.”

Wat ben je gaan studeren?

“Medicijnen.”

Waarom een specialisatie als bedrijfsarts?

“Na de opleiding voor basisarts ben ik ter vervanging van een zwangerschapsverlof bij de GGD aan de slag gegaan waar ik twee dagen bij de jeugdgezondheidszorg werkte, twee dagen bij de algemene gezondheidszorg en één dag als lijkschouwer. Hoewel de technische recherche voor een goede begeleiding zorgde, was dat laatste toch heel heftig. Ik ben overgestapt naar een arbodienst en toen kreeg ik de kans om te beginnen met mijn opleiding tot bedrijfsarts.”

Hoe lang heb je daar gewerkt?

“Twee jaar. Daarna heb ik een aantal jaren voor verschillende andere arbodiensten gewerkt, waarvan de laatste twee jaar als praktijkopleider bedrijfsarts.

Wat sprak je vooral aan?

“De uitdaging om samen met collega’s een nieuwe medische unit op te zetten.”

Kun je daar wat meer over vertellen?

“Sinds 1 januari heeft Keerpunt een eigen medische unit waarin ik als bedrijfsarts samenwerk met speciaal opgeleide praktijkondersteuners, de POB’ers. We werken met een nieuw proces van taakdelegatie: ik delegeer taken aan de praktijkondersteuner maar blijf eindverantwoordelijk. Complexe zaken pak ik op en in sommige gevallen spreek ik zelf met werknemers. Op indicatie regelen we een extern spreekuur. Vanwege de privacy hebben we als medische unit een eigen, afgesloten unit, met als voordeel dat we makkelijk en snel kunnen overleggen.”

Willen jullie groeien?

“Ja, we zoeken nog een bedrijfsarts en een aantal praktijkondersteuners.”

Waar word je blij van?

“Van tevreden klanten, van werknemers die we duurzaam aan het werk kunnen helpen zodat we de verzuimduur kunnen verkorten.”

Vind je iets minder leuk?

“Op het gebied van ICT liep het in het begin niet zo lekker. Gelukkig is er al veel verbeterd, maar sommige processen kunnen nog efficiënter.”

Wat is jouw kracht?

“Ik houd van samenwerken, sta open voor feedback en ga ervan uit dat je nooit te oud bent om te leren.”

Is er een slogan die je aanspreekt?

“Alle quotes van Johan Cruijff! Zoals ‘Elk voordeel heb zijn nadeel’ en ‘Je moet schieten anders kun je niet scoren’. Deze voetbaluitspraken kun je ook vertalen naar je werk. Zo kun je negatieve dingen in positieve veranderen, bijvoorbeeld door van tegenslagen te leren

Ajoeb Abdul bedrijfsarts bij Keerpunt
Ajoeb Abdul bedrijfsarts bij Keerpunt


Deel dit artikel
Volg ons op sociale media

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Scroll naar boven
© Keerpunt 2020