Wie bent u?
Keerpunt > Nieuws > WGA > Instroomkans in WGA met 20% teruggedrongen; meer grip op kosten

Instroomkans in WGA met 20% teruggedrongen; meer grip op kosten

26 maart 2019

Bij Keerpunt zijn we opnieuw effectiever in het voorkomen dat werknemers in de WGA terecht komen. We zijn er namelijk in geslaagd om de instroomkans in de WGA met 20% verder terug te brengen t.o.v. die in 2016. Dit terwijl landelijk het instroompercentage WGA stabiel of licht stijgend is (UWV).

Deel dit artikel Meer nieuwsberichten

Preventieve WGA dienstverlening succesvol

Dankzij onze WGA dienstverlening zorgen we niet alleen voor een lage WGA instroom bij de WIA keuring, maar zijn we ook in staat deze te voorkomen. Dit komt door onze persoonlijke begeleiding die zich richt op gezond werken. We kijken samen met werkgevers en werknemers naar wat wél kan en realiseren duurzame oplossingen voor vraagstukken op het gebied van gezond werken. Al tijdens de verzuimperiode worden door onze deskundige specialisten acties ondernomen om de instroom in de WGA te voorkomen en werknemers duurzaam te re-integreren.

Risico gestuurde preventieve WGA aanpak

Onze re-integratiespecialisten gaan in de preventieve WGA aanpak risico gestuurd te werk en maken bij alle WGA aanmeldingen een risico-inschatting. Wanneer ze een hoog risico op WGA verwachten, gaan ze bekijken hoe we dit met gerichte acties kunnen voorkomen. Hierbij zijn ze empathisch en sturend: ze begrijpen en activeren mensen. Daarbij werken we in een groot netwerk en kennen de juiste partners. We ondersteunen bij het organiseren van optimale samenwerking tussen alle betrokkenen en met succes!

Meer grip op kosten

Door als werkgever zelf risico te dragen voor de WGA en onder te brengen bij Keerpunt, is het mogelijk om meer grip te hebben op verzuim en WGA. En daarmee op de kosten. Met name wanneer we vroeg kunnen starten met re-integratieactiviteiten, kunnen we grote successen boeken!Deel dit artikel
Volg ons op sociale media

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Scroll naar boven
© Keerpunt 2020