Wie bent u?
Keerpunt > Nieuws > Het werk van > Het werk van Mariska Stomphorst

Het werk van Mariska Stomphorst

8 november 2018

In Het werk van … leggen we een medewerker van Keerpunt een aantal werk gerelateerde vragen voor. Mariska Stomphorst begon als administratieve kracht bij Keerpunt en maakte na negen jaar intern de overstap naar re-integratiespecialist.

Deel dit artikel Meer nieuwsberichten

Wat wilde je vroeger worden?

“Politieagent. Op mijn zeventiende wilde ik me inschrijven, maar dat hebben mijn ouders tegengehouden. Gelukkig, want mijn huidige baan past veel beter bij mij.”

Wat ben je toen wel gaan doen?

“Op mijn zeventiende ben ik fulltime gaan werken. Eerst bij een witgoedzaak, vervolgens als manusje-van-alles bij een makelaarsvereniging en daarna vijf jaar bij Optiver, een Engelstalig handelshuis. Ik werkte als receptioniste en telefoniste, maar mijn functie werd steeds kleiner en minder interessant. Ik ben overgestapt naar Yellowspot, een licht- en geluidbedrijf op het mediapark. Dat was indertijd een klein bedrijf waar ik ook de boekhouding verzorgde.”

Hoe kwam je bij Keerpunt?

“Tien jaar geleden nodigde Matchpartner mij uit voor een gesprek. Binnen een kwartier was ik verkocht. De sfeer was goed en ik kreeg alle vrijheid om de nieuwe functie van teamassistente te ontwikkelen en vorm te geven. Daarnaast is Keerpunt een goede werkgever voor werkende ouders. En ik dacht: dit doe ik twee of drie jaar en dan kijk ik wel verder.” Inmiddels is het tien jaar later. “Ja, als ik eenmaal op mijn plek zit, dan ga ik niet meer weg. Intern heb ik in allerlei teams gewerkt en veel verschillende dingen gedaan.”

Wanneer begon het te kriebelen?

“Eigenlijk al na vier jaar. Het viel me op dat je als casemanager echt iets voor werkgevers en werknemers kunt betekenen. Uiteindelijk heb ik negen jaar als teamassistente gewerkt en toen vond ik het echt tijd voor iets anders. Ik wilde als casemanager aan de slag en heb een officieel sollicitatiegesprek aangevraagd. En ik ben aangenomen en heb de interne opleiding gevolgd. Dat was een intensieve, maar leuke maand. Voor mijn gevoel moest ik wel bewijzen dat ik het echt kon. Gelukkig had ik in de afgelopen negen jaar veel geleerd en kende ik mijn collega’s al, net als de systemen waarmee we werken.”

Wat spreekt je vooral aan in het werk?

“De afwisseling van re-integratiewerk, arbodienstverlening en klantbezoeken. Ik ben perfectionistisch en dit werk past echt bij mij.”

Had je achteraf iets anders willen doen?

“Het was makkelijker geweest als ik direct een hbo-opleiding had gevolgd, maar dat is achteraf. Het belangrijkste is dat je iets doet omdat je het zelf wilt en niet omdat anderen het van je verwachten. Aan mijn kinderen wil ik dan ook meegeven dat ze hard moeten werken, maar vooral plezier moeten maken.

Deel dit artikel
Volg ons op sociale media

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Scroll naar boven
© Keerpunt 2020