Wie bent u?
Keerpunt > Nieuws > Geen categorie > Het werk van Emma van Elsas

Het werk van Emma van Elsas

9 oktober 2018

In Het werk van … leggen we een medewerker van Keerpunt een aantal werk gerelateerde vragen voor. Emma van Elsas is re-integratiespecialist.

Deel dit artikel Meer nieuwsberichten

Wist je vroeger wat je wilde worden?

“Ja, oorlogsjournalist. Maar ik heb gekozen voor een overkoepelende studie: media & entertainment management, richting marketing, branding en interculturele communicatie aan de Hogeschool in Haarlem.”

Wat sprak je vooral aan?

“Interculturele communicatie, omdat ik zelf een multiculturele achtergrond heb. Ik voel me sterk verbonden met Indonesië en ik vind het belangrijk om begrip voor andere culturen te hebben. Ik heb ook altijd nevenactiviteiten gehad op intercultureel gebied. Ik werk bijvoorbeeld als vrijwilligster bij een vluchtelingenorganisatie. Ik begeleid meiden uit Syrië en Eritrea met hun integratie in onze samenleving. Ik betrek hen bij mijn sociale netwerk, bij sociale activiteiten en geef ze taalcoaching. Het is ontzettend mooi om ze te leren kennen en ervaringen te delen. En tijdens mijn studie heb ik een project in Indonesië opgezet. Ik woonde bij het dorpshoofd en verzorgde met een groep Aziatische mensen projecten op onder andere basisscholen. Ik was toen negentien jaar en wilde mijn persoonlijke route ontdekken. Verder heb ik tijdens mijn minor in Shanghai gestudeerd met een focus op intercultureel ondernemerschap.”

Had je een bijbaan?

“Ik heb drie jaar in de thuiszorg gewerkt en in het laatste jaar van mijn studie werkte ik als accountmanager in de arbeidsbemiddeling. Via deze functie als accountmanager ben ik mij verder gaan focussen op human resource management in organisaties. Ik vind het interessant om me te verdiepen in iemands loopbaan, te kijken naar talentmanagement en dat te vertalen naar mogelijkheden. Na enkele jaren zocht ik verdieping in het vak. Mijn belangstelling voor duurzame inzetbaarheid werd gewekt, ik wilde werkend Nederland werkend houden en op een bepaald moment vielen alle puzzelstukjes in elkaar. Toen kwam Keerpunt op mijn pad.

Je bent ruim een jaar in dienst. Hoe bevalt het?

“Ik ben heel erg happy! Ik werk fulltime en zit hier echt op mijn plek: het is een brede functie met voldoende uitdaging en er zijn mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen.”

Wat is jouw kracht?

“Tijdens de trainingen bij Keerpunt heb ik veel geleerd over mijn eigen gedragsstijl. Ik heb een zakelijke stijl en probeer eventuele weerstand in gesprekken om te buigen. Ik ben sterk in communicatie en blijf rustig in conflicten.”

Hoe pak je dat aan?

“Door kritisch te blijven kijken naar dossiers, zelfreflectie te behouden en collega’s om feedback te vragen.”

En wat die je het liefst na je werk?

“Voor mij is het belangrijk om naast m’n werk de wereld te blijven te ontdekken. Ik heb altijd veel gereisd, ik hou van avontuur en ik krijg er energie van. Mijn functie voelt steady en biedt mij een stevig fundament om daarnaast te kunnen reizen.’’

Zou je iets veranderen als jij in de directiestoel zat?

“Keerpunt zit momenteel in een groot verandertraject en ook om ons heen gebeurt veel. Denk aan gewijzigde wet- en regelgeving en nieuwe interne bedrijfsprocessen. Ik zou werknemers nog meer meenemen in het traject en ze op de hoogte houden. Gelukkig doet onze directie dat momenteel door diverse activiteiten. Zo hebben we personeelsbijeenkomsten en zijn er meetings waarbij we kunnen aansluiten. Deze transparantie in de beleidsvoering is belangrijk en fantastisch om te zien. Deze betrokkenheid zou ik zeker behouden en verder stimuleren!”

Had je achteraf gezien iets anders willen studeren?

“In het verleden wist ik niet altijd welke richting ik moest kiezen en dacht ik vaak ‘had ik maar…’ Sinds kort besef ik dat alles gebeurt met een reden. Laat het los, heb vertrouwen en het komt wel op je pad. Dus nee, het is gelopen zoals het moest lopen.” Emma van Elsas  

Deel dit artikel
Volg ons op sociale media

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Scroll naar boven
© Keerpunt 2020