Wie bent u?
Keerpunt > Nieuws > Arbodiensten > De samenwerking tussen Marian en Dirk-Jan

De samenwerking tussen Marian en Dirk-Jan

18 september 2018

Akdemir Cleaning werkt ruim tien jaar samen met Keerpunt, waarvan de laatste zes jaar met teamleider Dirk-Jan Wilmink. We spraken met Dirk-Jan en Marian van Erp van Akdemir Cleaning over de samenwerking.

Deel dit artikel Meer nieuwsberichten
Dirk-Jan werkte voorheen als re-integratiespecialist en begeleidde arbeidsongeschikte werknemers. Inmiddels is hij teamleider en begeleidt hij binnen Keerpunt een team. Over de samenwerking met Akdemir Cleaning vertelt hij: “De klik met Marian is zo sterk, dat ik voor haar een uitzondering heb gemaakt en toch de ziekmeldingen binnen haar bedrijf begeleid. Vanwege de constructieve samenwerking verloopt alles heel soepel en conform de regels.” Marian vult aan: “Dirk-Jan en ik hebben dezelfde spontaniteit en vrolijkheid. Dit zorgt voor een vriendschappelijke klik, ondanks dat het natuurlijk wel om serieuze zaken gaat. De begeleiding is goed en hij helpt op verschillende gebieden. Bij het invullen van een formulier of bij een vraag over een proces. Een belletje of mailtje en ik heb meestal binnen een dag antwoord.”

Begeleiden en toegevoegde waarde

Sommige werknemers zijn langdurig arbeidsongeschikt en niet belastbaar voor arbeid. Dit kan weleens twee jaar lang duren. Ook Akdemir Cleaning heeft af en toe te maken met langdurig zieken die in de WIA terechtkomen. Een lastige situatie voor de werknemer. Dirk-Jan legt uit: “Voor ons is het de kunst om het proces duidelijk en poortwachterproof te begeleiden. Dit kan zitten in het administratieve deel. Maar ook door vragen te stellen aan de bedrijfsarts of er voldoende medische onderbouwing aanwezig is die de belastbaarheid van de werknemer onderbouwt. Uiteindelijk beoordeelt UWV het dossier en dan moet alles kloppen. Vanuit Keerpunt hebben wij de visie dat iedere werknemer recht heeft op de juiste uitkering, daarbij hoort ook een eventuele WIA-uitkering. Als wij de werkgever waar nodig ondersteunen, dan wordt de kans op een loonsanctie kleiner en houdt de loondoorbetalingsverplichting bij ziekte na twee jaar op. In dat geval hoeft de werkgever niet het loon nog een jaar extra – oftewel de loonsanctie – door te betalen.” Vol lof vertelt Marian over de toegevoegde waarde van Dirk-Jan bij de begeleiding: “Hij geeft mij handvatten waarmee het makkelijker is om bijvoorbeeld een WIA-aanvraag te doen. Verder zorgt hij ervoor dat alle formulieren op tijd bij UWV komen, dat ze aan alle voorwaarden voldoen en hij houdt bij of alles wel op tijd is ingestuurd.”

Nieuwe energie

Dat de begeleiding verder gaat dan alleen het inhoudelijk hoogste noodzakelijke, blijkt wel uit de anekdote van Marian: “Ik was zo eigenwijs dat ik steeds alles per post instuurde naar UWV, digitaal was me te moeilijk. Dirk-Jan heeft me zover gebracht dat ik het toch digitaal ben gaan doen. Er ging een wereld voor me open! Het is veel gemakkelijker en dat moet ik nog steeds van hem horen: ‘Ik heb jou vanuit het stenentijdperk de digitale wereld in geholpen.’ We kunnen daar samen hartelijk om lachen.” Dirk-Jan besluit: “De band met Marian is heel erg goed en we weten wat we aan elkaar hebben. Vaak zijn de gesprekken behalve doelgericht ook ontzettend gezellig. Deze gesprekken geven mij nieuwe energie om er weer een leuke dag van te maken.”

Dirk-JanDeel dit artikel
Volg ons op sociale media

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Scroll naar boven
© Keerpunt 2020