Wie bent u?
Keerpunt > Nieuws > Nieuws > Cursus Effectief personeelsbeleid voor apotheken

Cursus Effectief personeelsbeleid voor apotheken

4 september 2018

Er wordt steeds meer van het apotheekteam verwacht en er is een tekort aan assistenten. Hiermee loop je het risico dat verzuim toeneemt. Re-integratiespecialist Pascal van Gellecum van Keerpunt geeft samen met Pascal Kruit van Boontjes Advocaten de cursus Effectief personeelsbeleid.

Deel dit artikel Meer nieuwsberichten

Signaleren dat een assistente ziek dreigt te worden, je voorbereiden op een verzuimgesprek of wrijving op de werkvloer voorkomen. Niet de meest eenvoudige taken van een apotheker. Op praktische en interactieve wijze informeren deskundigen in de cursus Effectief personeelsbeleid over weten regelgeving en geven tips en handvatten voor aanpak in de praktijk.

‘Beginnen met gesprekken, is starten met verandering’

Pascal Kruit, arbeidsrechtadvocaat en partner bij Boontje Advocaten, is een van de deskundigen die de cursus Effectief personeelsbeleid geeft: “De apothekersbranche blijft zich ontwikkelen. Er wordt steeds meer van het apotheekteam verwacht en er is een tekort aan assistenten. Hiermee loop je het risico dat verzuim toeneemt.

Re-integratiespecialist en trainer Pascal van Gellecum van Keerpunt vervolgt: Tijdens de cursus besteden we ook aandacht aan hoe je je voorbereid op een gesprek, welke bespreekpunten je in ieder geval benoemt en hoe je helder en duidelijk kunt zijn. Ik geef apothekers vaak mee dat ze geen vrienden hoeven te zijn met hun werknemers. Pak je rol als werkgever.

Naast tips en handvatten over het voeren van verzuim- ,’welkom-terug-‘ en beoordelingsgesprekken geven Kruit en Van Gellecum ook meer achtergrond over wetgeving, zoals de Wet Werk & Zekerheid en aanpassingen in de Wet verbetering poortwachter.

Oprechtheid

Kruit wil apothekers het volgende meegeven: “Denk je dat je weet hoe het met je werknemers gaat of weet je het oprecht? Praat met de mensen in je apotheekteam. Vraag hoe het met ze gaat. Begin vandaag nog.”

Klik hier voor meer informatie en alle cursusdata.Deel dit artikel
Volg ons op sociale media

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Scroll naar boven
© Keerpunt 2019