Wie bent u?
Keerpunt > Nieuws > Het werk van > Het werk van Sarah Agour

Het werk van Sarah Agour

15 augustus 2018

In Het werk van … leggen we een medewerker van Keerpunt een aantal werk gerelateerde vragen voor. Sarah Agour werkt sinds 1 december 2016 bij Keerpunt als re-integratiespecialist.

 

Deel dit artikel Meer nieuwsberichten

Je hebt rechten gestudeerd. Hoe vond je die studie?

“Geweldig! Het is nuttig in het dagelijks leven, het zijn interessante onderwerpen en je wordt opgeleid om anderen te helpen.”

Had je een bijbaantje?

“Tijdens mijn studententijd werkte ik als juridisch medewerker op een advocatenkantoor, waar ik juridische ondersteuning verleende aan een advocaat. Hier heb ik heel veel geleerd op het gebied van bestuursrecht.”

Wat ben je na je afstuderen gaan doen?

“Eerst heb ik een jaar van alles gedaan. Ik bleef werken op het advocatenkantoor en heb me toen veel bezig gehouden met koken en bakken, sporten en een cursus Arabisch. Na dat jaar heb ik gewerkt bij de belastingdienst en een Amsterdamse woningcorporatie.”

Hoe ben je bij Keerpunt gekomen?

“Op internet zag ik een interessante, voor mij nieuwe functie als re-integratiespecialist. Via Matchpartners kon ik op gesprek komen.”

Je bent nu ruim 1,5 jaar in dienst. Hoe bevalt het?

“Goed! Het is leuk werk, je krijgt veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Elke dag ga ik met veel plezier naar mijn werk. Er heerst een fijne sfeer, de collega’s zijn leuk, er is geen sprake van onderlinge concurrentie en iedereen laat elkaar in zijn of haar waarde.”

Welk onderdeel van het werk spreekt je vooral aan?

“Het contact met werkgever en werknemer. Je kunt ze begeleiden en helpen met je kennis. Daarbij moet je beide kanten van het verhaal aanhoren zonder dat je een kant hoeft te kiezen, wat bij juridisch werk wel moet. Je hebt je eigen verantwoordelijkheid, dat vind ik fijn.”

Wat vind je belangrijk?

“Het is goed om jezelf te blijven ontwikkelen, via verdieping of bepaalde specialismen.”

Wat is jouw kracht?

“Van klanten hoor ik vaak dat ik goed kan luisteren. Verder kan ik goed zelfstandig werken en ben ik niet bang voor uitdagingen.”

Waar ligt jouw uitdaging?

“In de verschillende vragen van werkgever en werknemer die je krijgt en de maatschappelijke veranderingen en wetswijzigingen waar je rekening mee moet houden. We werken in een dynamisch speelveld.”

Deel dit artikel
Volg ons op sociale media

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Scroll naar boven
© Keerpunt 2019