Wie bent u?
Keerpunt > Nieuws > Het werk van > Het auditteam van Keerpunt

Het auditteam van Keerpunt

28 augustus 2018
Deel dit artikel Meer nieuwsberichten
Het hele jaar door vinden bij Keerpunt interne audits plaats. Het auditteam voert deze audits uit: ze bekijken hoe de werkzaamheden verlopen, wat er speelt op de werkvloer en welke verbeterslagen mogelijk zijn. Doel van de audit is inzicht krijgen in interne processen en hoe werkzaamheden in de praktijk gaan. In het voorjaar van 2018 is het nieuwe auditteam van start gegaan.

Beyke van Cranenburgh

“Als coördinator ben ik verantwoordelijk voor de kwaliteit van het interne auditteam en voor de rapportages die wij opleveren. Afgelopen drie jaar bestond het team uit ervaren professionals. Nu is het tijd om nieuwe collega’s op te leiden en daar kijk ik enorm naar uit. Het nieuwe auditteam straalt veel enthousiasme uit. Ik heb er alle vertrouwen in dat we weer een sterk team gaan neerzetten.”

Henk Drost

“Deelnemen in een auditteam geeft je de kans om een organisatie beter te leren kennen. Je leert over verschillende onderwerpen te spreken en leert hoe anderen hun werk doen. Het is een leuke uitdaging, het verbreedt m’n horizon en ik kan op deze manier wat extra’s doen binnen de organisatie. Ik hoop vooral te leren hoe je een goede rapportage schrijft die behalve leesbaar ook praktisch is, zodat de organisatie er daadwerkelijk iets aan heeft.”

Conchita Koster – de Leeuw

“Bij mijn vorige werkgever was ik kwaliteitsmedewerker en heb ik de audit voor het Blik op Werk keurmerk gedaan. Auditeren is dus niet volledig onbekend terrein. Ik vind het leuk en leerzaam omdat het je een kijkje in de keuken geeft. Je krijgt te zien hoe anderen het doen en komt erachter wat wel en minder goed werkt. Minder leuk is het schrijven van de rapportages, dat kost mij door onervarenheid nog veel tijd.”

Daniël Vleeshakker

“Ik zit al langer in het auditteam en ben gebleven omdat het een leuke afwisseling is op mijn werk, het geeft inzicht in wat mijn collega’s doen en wat er speelt op de werkvloer. Een groot deel van de audits richten zich op de primaire processen en het werk van re-integratiespecialisten. Het voordeel van mijn IT-achtergrond is dat ik blanco de gesprekken in ga. Die gesprekken vind ik het leukst om te doen. Het papierwerk wat minder, dat vergt veel tijd. Een audit is geen toetsing van een persoon, maar bekijkt vooral of de werkprocessen nog naar wens verlopen.”

Het auditteam

v.l.n.r. Conchita en Henk, Beyke, Daniël en Elien (Patricia staat niet op de foto)  

Deel dit artikel
Volg ons op sociale media

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Scroll naar boven
© Keerpunt 2019