Wie bent u?
Keerpunt > Nieuws > Mindfulness op de werkvloer

Mindfulness op de werkvloer

31 juli 2018

Stress op de werkvloer is beroepsziekte nummer 1.

Deel dit artikel Meer nieuwsberichten

Net als bij veel andere organisaties, is ook bij Keerpunt de werkdruk hoog. Om hier iets aan te doen konden collega’s een mindfulnesstraining volgen. Een groep medewerkers volgden gedurende acht avonden deze training. Hoe vonden ze het en welke tips nemen ze mee?

Jan Leeman

“Iedereen maakt dingen mee in zijn leven waar je weinig invloed op kunt uitoefenen, maar hoe ga je daarmee om? Ik heb de training mindfulness gevolgd omdat ik hoopte handvatten hiervoor te krijgen. Ondanks dat ik niet altijd de tijd vond om met de thuisoefeningen bezig te zijn, merkte ik wel dat het effect heeft en dat ik nu rustiger in een dergelijke situatie sta.”

Amal Laachir

“Een tijdje geleden gaf mijn dochter mij een knuffel terwijl ik ondertussen aan mijn to-do-list dacht. Ik was me daar ineens van bewust en wilde een betere balans vinden. Ik hou vooral van concrete tips die toepasbaar zijn in je werk en weinig tijd kosten. Bijvoorbeeld bewust bezig zijn met eten. Wat eet ik? Hoe smaakt het? Aandacht hebben voor wat je doet, daar draait het om.”

Caroline van Vulpen

“Je moet de onderdelen uit de training halen die bij jou passen. Voor mij waren dat de korte ademhalingsoefening van een paar minuten. Het is een kwestie van bewustwording: even stilstaan en op je ademhaling letten. Dat is ideaal om tijdens je werk te doen.”

Patricia Deege

“Vooral korte mediatieoefeningen vind ik prettig, die kun je ook makkelijk tijdens je werk toepassen. Verder probeer ik me ervan bewust te zijn dat ‘iets is zoals het is’. Accepteren dat het lastig is, helpt vaak ook om door te gaan met je werk.”Deel dit artikel
Volg ons op sociale media

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Scroll naar boven
© Keerpunt 2019