Wie bent u?
Keerpunt > Nieuws > Boetes bij ontbreken basiscontract

Hoge boetes bij ontbreken basiscontract

5 oktober 2017

Sinds 1 september 2017 kunnen de boetes voor een overtreding van de arbowet fors hoger uitpakken. Dit is vastgelegd in de beleidsregel Boeteoplegging Arbeidsomstandighedenwet (arboportaal.nl). De boete is afhankelijk van de situatie of grootte van het bedrijf en kan oplopen tot maximaal € 82.000,- per overtreding. Werkgevers zonder arbodienst of bedrijfsarts krijgen niet langer eerst een waarschuwing, maar meteen een boete.

Deel dit artikel

Heeft de werkgever wel een arboconctract, maar voldoet deze nog niet aan de eisen van het basiscontract uit de herziene arbowet? Dan geldt er een overgangsregeling tot 1 juli 2018 en krijgt de werkgever geen boete. Werkgevers die arbodienstverlening afnemen bij (een loket van) Keerpunt ontvangen uiterlijk 1 januari 2018 de aangepaste voorwaarden.Deel dit artikel
Volg ons op sociale media

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief