Wie bent u?
Keerpunt > Nieuws > Arbodiensten > Mentale gezondheid

Een mentale gezondheid

7 augustus 2017

Deze zomer was een Twitter-bericht van een Amerikaanse vrouw veel onder de aandacht. Zij meldde zich ziek bij haar werkgever en gaf hierbij eerlijk aan dat dit was voor haar mentale gezondheid. Ze gaf aan twee dagen nodig te hebben om er weer verfrist en 100 procent tegenaan te kunnen. Haar werkgever reageerde begripvol en positief. Hij noemde haar een voorbeeld en onderstreepte het belang van een goede mentale gezondheid. De vrouw plaatste zijn bericht op Twitter en ging hiermee viral: bijna 10.000 mensen deelden haar bericht.

Deel dit artikel Meer nieuwsberichten

Maar liefst een miljoen Nederlanders kampen met burn-out klachten (Bron: Monitor Arbeid). Toch lijkt er een taboe te rusten op het nemen van een ‘mentale gezondheidsdag’. Als een topsporter geblesseerd is, wordt er niet op of om gekeken als de nodige rust genomen wordt. De tijd dat het gros van de mensen fysiek zwaar werk doen, is verleden tijd. In werkt 80 procent van de werkende bevolking in de dienstensector (Bron: CBS). Hier werken mensen voornamelijk met hun hoofd dus is mentale gezondheid heel belangrijk. Waarom zou een sporter wel zijn spieren een dag rust mogen geven maar een kantoorfunctionaris niet zijn brein?

Investeren in medewerkers zorgt voor minder verzuim, meer betrokkenheid en een beter bedrijfsresultaat. Weten wat welke preventieve maatregelen u kunt nemen binnen uw organisatie? De re-integratiespecialisten van Keerpunt adviseren u hierover. Zo zetten we ons samen in voor een zeker vooruitzicht.Deel dit artikel
Volg ons op sociale media

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Scroll naar boven
© Keerpunt 2020