Wie bent u?
Keerpunt > Nieuws > Nieuws > Productie aanbesteding Actieteam PSA

Productie aanbesteding Actieteam PSA

12 juli 2017

In 2016 heeft de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, de heer Asscher, een Actieteam aangekondigd dat bedrijven gaat helpen bij het tegengaan van werkstress en pesten op de werkvloer. Het team zal dit jaar nog bedrijven bezoeken om trainingen te geven in de aanpak van ongewenste omgangsvormen.

Deel dit artikel Meer nieuwsberichten
Datum: 13-06-2017

Met deze interventie wil het ministerie een extra impuls geven aan de duurzame inzetbaarheid van medewerkers en dan met name op het gebied van psychosociale arbeidsbelasting. Uit cijfers blijkt dat 1 op de 6 medewerkers last heeft van ongewenste omgangsvormen zoals pesten, seksuele intimidatie of discriminatie. Dergelijke omgangsvormen kunnen leiden tot een burn-out of langdurig ziekteverzuim.

De minister trekt een half miljoen euro uit voor dit speciale Actieteam. Hij hoopt bedrijven die gemotiveerd zijn om het gedrag en de cultuur te veranderen, te kunnen helpen. Daarnaast wil hij bedrijven die niets doen aan pesten harder aanpakken in de vorm van boetes.Deel dit artikel
Volg ons op sociale media

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Scroll naar boven
© Keerpunt 2020